Kezdőlap arrow Sport, Szabadidő
2017. november 22.
Menü
Véletlen kép
07.jpg
Sport, Szabadidő PDF Nyomtatás

 

2014-2015 TAO PÁLYÁZAT


 

 

2014-2015 TAO PÁLYÁZAT

 


 

Sportegyesület neve: Sportegyesület Nyírbogdány
címe: 4511 Nyírbogdány, Kéki u. 2. 
telefon: 42/532-431
elnök:  Oroszi István      
vezetőségi tagok: Csire Sándor, Lakatos Pál, Lisovszki Sándor, Sinka Lajos, Potor József, ifj. Potor József

 

A sportegyesület története

-          1972-ig a Gyártelepen nagysikerű labdarúgó csapat működött a Kőolajfinomító támogatásával

-          Következő időszakban (70-es, 80-as évek) a kézilabdáé volt a főszerep a község életében

-          1989-ben a környéken futballozó nyírbogdányiakból ismét megalakult a Nyírbogdány SE, mely folyamatosan a nyírbogdányi járási I. osztályban, majd később a megyei III. osztályban szerepelt.

Legjobb eredmények: - 2003-2004-es bajnokságban aranyérem (ifjúsági)

                                         - 2005-2006-os bajnokságban bronzérem (felnőtt)

-          A 90-es évek közepén az iskola mögötti területen elfoglalhatták sportolóink a környék egyik legjobb infrastruktúrájával rendelkező pályát (öltöző, nézőtér, 350 m-es futópálya). Az iskola tanulói is profitálhattak ebből, hiszen számtalan diákolimpiai labdarúgó mérkőzést, atlétikai versenyt és tömegsport rendezvényt sikerült itt lebonyolítani.

-          Időközben megalakult a Szabadidősport szakosztály is, mely azóta főszerepet játszik Nyírbogdány sportéletében. A szakosztály célja:

o       olyan kirándulásokat (Bükkben, Mátrában, Tátra) szervezni, amely a kispénzűek számára is elérhető, egy életre szóló élményt adhat a gyerekeknek, felnőtteknek egyaránt. Már hónapokkal előtte várják a napot, napokat,

o       jól szervezett sportnapok (Május 1., Kihívás napja, futóversenyek, stb.) látogatására buzdítani az embereket, kimozdítani Őket a szürke hétköznapokból. Ezekre, az eseményekre készülnek, edzenek, majd sokáig mesélnek az élményekről.

o       A gyerekek részére táborozási lehetőségeket biztosítani (Sárospatak, Balaton). Azok a szülők is vállalhatják a költségeket, akik egyébként nem tudnák kifizetni a teljes összeget. A támogatáson kívül részletfizetési lehetőséget biztosítunk.

-          A labdarúgó szakosztályt és a szabadidősport szakosztályt egyaránt az önkormányzati támogatás segítségével működtetjük. Támogatásukkal sikerül magas színvonalú felkészülést biztosítani a focisták részére, illetve komoly és értékes programokat szervezni a sportolni vágyóknak. 
Ma 2017. 11. 22, szerda, Cecília napja van.
Holnap Kelemen napja lesz.
http://nyirbogdany.hu/keop0306/index.html