Hírek

etkezes

Tisztelt Szülők/Törvényes képviselők!
Értesítem, hogy az őszi szünetben 5 munkanapon keresztül, 2021. október 25. és 2021. október 29. időszakra az 1997. évi XXXI. törvény 21/C. §-a alapján a települési önkormányzat a szünidei gyermekétkeztetés keretében a szülő, törvényes képviselő kérelmére déli meleg főétkezést biztosítunk gyermeke(i) számára!

Bővebben: Szünidei gyermekétkeztetés az őszi szünetben

bursa fedlap

NyírbogdányKözség Önkormányzat az Emberi Erőforrások Minisztériumával együttműködve idén is kiírja a Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjpályázatot felsőoktatási tanulmányokat kezdeni kívánó fiatalok, továbbá felsőoktatási hallgatók számára a 2021/2022-es tanév második és a 2022-es tanév első félévére vonatkozóan.

Bővebben: BURSA HUNGARICA Ösztöndíjpályázat 2022

tanevindito

Tisztelt Szülők, kedves Gyerekek!

Nyírbogdány Község Önkormányzat Képviselő-testülete 2021. október 7-én tartott ülésén határozatával döntött a Tanévindító Támogatással kapcsolatban benyújtott kérelmekről.

Bővebben: Tanévindító Támogatás

ebzarlat

HATÁROZAT
2021. október 4.- 2021. október 24. közötti időszakban Szabolcs-Szatmár-Bereg megye teljes területére

ebzárlatot és legeltetési tilalmat rendelek el.

Az ebzárlat ideje alatt minden kutyát és macskát a tartási helyén úgy kell tartani, hogy azok onnan ki ne szökhessenek, szabadon ne kóborolhassanak.
A rókák veszettség elleni vakcinázással érintett területen kutyák csak pórázon vezetve, szájkosárral tartózkodhatnak.

Bővebben: Ebzárlatot és legeltetési tilalom

vadila 01

Az Országos Könyvtári Napok második napján Vodila Norbert tartott zenés-táncos előadást a kiscsoportosoknak. Nagyon élvezték a gyerekek és aktívan részt vettek a táncolásban is.

Bővebben: Vodila Norbert zenés-táncos előadása

drog 02

Az Országos Könyvtári Napok első napján Kósáné Csalah Anita tartott mentálhigiénés előadást a 8.osztályosoknak. Nagyon érdeklődve és odafigyelően nézte mindenki végig az előadást a drogokról és aktívan válaszoltak minden feltett kérdésre. Késő délután pedig könyvtármozi vette kezdetét,ami nézőinknek nagyon tetszett.

Bővebben: Mentálhigiénés előadás a drogokról

idosek napja 07

Október 1-én ünnepi műsorral köszöntötte önkormányzatunk az Idősek Világnapja alkalmából megjelenteket a Művelődési Házban. Nagyné Lovas Csilla és Nagy Dominik verssel köszöntötte a vendégeket. Lisovszki Tamás polgármester a megjelenteken kívül a település valamennyi szép korú lakosát is köszöntötte. Molnár Julianna a tőle megszokott kedves történettel örvendeztette meg a közönséget. Dr. Seszták Miklós országgyűlési képviselő úr nevében Százvai László köszöntötte a Nyírbogdányiakat és az idősek napi rendezvényen megjelenteket.

Bővebben: Idősek napja

idosek

Idősek napja alkalmából látogatta meg a Sion Idősekotthona lakóit Lisovszki Tamás polgármester úr, Angyalosy Zsolt és Terdik Tibor képviselő testületi tagok. Intézményünk lakóinak ajándékkal kedveskedtek, melyet ezúton is köszönünk

Bővebben: Idősek napja a Sion Idősek Otthonában

Szeretettel várjuk Önöket az Országos Könyvtári Napok programjaira! 

konyvtari napok

hazhoz visszuk fej

A Kormányablakbusz szeptember hónapban az alábbiak szerint érkezik Nyírbogdányba!
A mellékelt fotókon pontos időpontok és helyszínek! Aki teheti intézze ügyeit itt helyben!

Bővebben: Az ügyintézés ismét házhoz jön

Nyírbogdány Község Önkormányzata szeretettel várja községünk időskorú lakóit 2021. október 1-én (péntek) 16:30 órától Idősek világnapja alkalmából szervezett rendezvényére a Művelődési Ház nagytermébe.
(Nyírbogdány, Fő utca 8.)

idosek vilagnapja

konyvtar

A Kazinczy Ferenc Baptista Általános Iskola első és második osztályos tanulói látogattak a Könyvtár, Információs és Közösségi Helyre szeptember 6-án, ahol egy vidám, zenés-táncos, interaktív előadásban vehettek részt. Reméljük, hogy mindenki jól érezte magát, köszönet a programért a Móricz Zsigmond Megyei könyvtárnak!

falunap

Augusztus 29-én Nyírbogdány küldöttsége részt vett az Első Nagydobronyi Kistérségi Falunapon! A délelőtti istentisztelet után hídavatáson vettünk részt, amely a település két részét köti össze, de jelképesen a szétszórt nemzet összetartozását is kifejezi! A híd és a gyönyörű környezete is a helyiek munkájának a gyümölcse. A hídavatáson többek között részt vett Nagydobrony, Gyergyóremete, Ajak, Biatorbágy és Nyírbogdány polgármestere. A délutáni falunapi kulturális és szórakoztató programok közben jutott idő a kapcsolatok építésére a helyiekkel és a vendég települések vezetőivel is!
Köszönjük a meghívást a Nagydobronyi Kistérség polgármesterének Nagy Ferencnek és gratulálunk a nagyon színvonalas rendezvény megszervezéséhez!

Bővebben: Falunap 2021

viragos video

A 2021. augusztus 20-án megtartott Falunapi rendezvényen átadásra kerültek a Virágos Nyírbogdány környezetszépítő verseny elismerő díjai. A Virágos Nyírbogdány pályázatra beérkezett jelentkezőkről elmondhatjuk,hogy szeretik a virágokat, s szívügyünknek tekintik a részvételt, a község szépítését, díszítését. Mert a virágok a legszebb díszítő elemek. A velük való foglalatosság sok munkát, befektetést kíván. Szeretnénk megköszönni, hogy részt vettek, s megmutatták kertjeiket.

Bővebben: Virágos Nyírbogdány környezetszépítő verseny

Nyírbogdány falunap 15

Kedves Nyírbogdányiak!

Augusztus 20-án Falunapot tartottunk. A programok már délelőtt 10 órakor kezdődtek amikor a szépen felújított református templomban tartott istentisztelet alkalmával, igét hirdetett N.T. Forró László Püspök helyettes – Hegyközkovácsi.

Ezután került sor az új kenyér megszentelésére és megszegésére a történelmi egyházak képviselői és településünk polgármestere közreműködésével.

Bővebben: Augusztus 20-án Falunapot tartottunk

iskola tanulás

Tisztelt Szülők, kedves Iskolások!

Nyírbogdány Község Önkormányzata Képviselő-testülete Tanévindító támogatásként a Nyírbogdányban a támogatás nyújtását megelőző 1 évben folyamatosan állandó lakcímmel rendelkező:

  1. általános iskolai tanulók,
  2. középfokú nevelési-oktatási intézményekbe beiratkozott nappali rendszerű képzésben részt vevő tanulók
  3. felsőfokú nevelési-oktatási intézményekbe beiratkozott nappali rendszerű képzésben részt vevő 24. életévüket be nem töltött tanulók

Bővebben: Tanévindító támogatás

Augusztus 20

2021. augusztus 20-án szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt Nyírbogdány község Falunapi rendezvényére! Főzőcsapatok jelentkezését is várjuk a 20/2292170 telefonszámon vagy személyesen a könyvtárban! A Gyártelep iskola előtti megállóból kisbusz szállítja az utasokat 9:30 és 13:30 órakor a programhelyszínekre, majd a rendezvény végén vissza.

A műsorváltozás joga fenntartva!

Viharkar 02

Településünket is elérte a vihar 2021. augusztus 1-én. Az esti órákban a beérkezett jelzések alapján megállapíthattuk, hogy szerencsére nagyon súlyos eset nem történt. A Vasvári P. utca néhány ingatlanjának tetejét rongálta meg a nagy szél, illetve melléképület tetejét szakította le. A lakosok közös összefogással a károk elhárítását még az este folyamán megkezdték és elvégezték. A Nemzetiségi Önkormányzat vezetőjével egyeztetve az Önkormányzat létrát, és néhány esetben fóliát biztosított az ingatlantulajdonosok részére! A vihar miatt egyetlen ingatlan sem vált lakhatatlanná.

Bővebben: Viharkár

Aratónap 02

2021. július 31-én aratóünnepet tartott Nyírbogdány községben a nyírbogdányi Veres Farm, a Bogdányi Tájház és Nyírbogdány Község Önkormányzat. 10 órától Nyírbogdány utcáin a felvonulás hintóit, fogatait csodálhatták meg a nyírbogdányiak, majd a Veres Farmon a Veres család íncsiklandó sajtkóstolóval várta a kedves vendégeket. 11 órától kezdetét vette az aratóverseny, melyen az Őszikék Nyugdíjas Egyesület aratócsapata szerzett első helyezést.

Bővebben: Nyírbogdányi Arató Ünnep

Tisztelt lakosok, közlekedők, átutazók, vendégek!

Hosszú évek óta okoz komoly problémát a Kéki utcán az orvosi rendelők, református templom, polgármesteri hivatal előtti útszakaszon a padkán vagy sok esetben az útszélen parkoló gépjárművek sokasága. Sajnos az utóbbi időben már az út mindkét oldalán megállnak a gépkocsik, ami komoly baleseti tényező lehet!

parkolo

Bővebben: Új parkolók kialakítása

co erzekelo

Az elmúlt évek alatt az országosan megnövekedett szén-monoxid mérgezéssel járó káreseményeknek a visszaszorítása érdekében a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Nyíregyházi Katasztrófavédelmi Kirendeltsége az alábbiakról tájékoztatja Önöket:

Bővebben: Tájékoztatás a szén-monoxid mérgezések megelőzésével kapcsolatban

Mindenkinek ajánlom figyelmébe az alábbi felhívást és aki szeretne élni a lehetőséggel az kérem a Polgármesteri Hivatalban kérjen nyomtatványt és határidőben juttassa azt vissza!

kutya

Bővebben: Kutya, macska ivartalanítás és mikrochippelés

egeszsegugyi dolgozok 6

Nyírbogdány Község Önkormányzat Képviselő Testületének döntése értelmében Semmelweis-nap, a magyar egészségügy napja (július 01.) alkalmából elismerő oklevelek átadására került sor településünkön.

Bővebben: Egészségügyi dolgozók köszöntése

sutoolaj1

Sokunknak okoz gondot a használt háztartási sütőolajok elhelyezése. Szűkebb és tágabb környezetünk védelme érdekében Önkormányzatunk csatlakozott egy olyan programhoz, amelynek segítségével lehetőséget biztosítunk a lakosságnak a használt sütőolajok leadására!

Bővebben: Használt háztartási sütőolajok elhelyezése

Nyírbogdány nyár 7

Az elmúlt időszak és az elkövetkező hetek, hónapok történéseiről szeretném tájékoztatni Önöket.

A Dózsa Gy. utca egy szakaszán a napokban megkezdődik a járda építése, a kivitelező kiválasztása megtörtént. Ez a beruházás folytatása lesz a Kéki utcai járda építésnek, a sikeres Magyar Falu pályázatnak köszönhetően. Jelen beruházás és a korábbi járdaépítés indokolta, hogy a Kéki utca - Dózsa Gy. utca bizonyos szakaszain a csapadékvíz elvezető árkokat megújítsuk! Ezek a munkálatok már elkészültek, az önkormányzat saját erőből végeztette el a beruházást.

Bővebben: Az elkövetkező hetek, hónapok történései településünkön

A Jerusalema tánckihíváshoz a nyírbogdányi Sion Idősek Szeretetotthona is csatlakozott!
Szükségünk van az önfeledt, boldog, örömteli pillanatokra, ezt közvetíti a táncuk és támogatásukat fejezik ki minden kedves nézőnek és minden egyes egészségügyi intézményben és szociális intézményben dolgozónak világszerte.

 

Végre közösen ünnepelhetünk!

falunap1

parkolo 1

parkolo 4

Az elmúlt hetekben mindenki találkozhatott a településen folyó munkálatokkal, amelyek néha okozhattak kellemetlenséget a közlekedőknek, illetve az itt élőknek. Ezek a fejlesztések az Önök és a település érdekében történtek. A türelmüket ezúton is köszönjük!

Bővebben: Új parkoló építése

Várunk minden kedves mozogni vágyót a művelődési házba keddenként 18:00 órától! Gyere és táncold magad formába!

zumba 2021

tajhaz 04

Nyírbogdány Község Önkormányzata örömmel volt házigazdája az eseménynek! Büszkék vagyunk Bogdányi Ferencre és az általa működtetett Bogdányi Tájházra!

Bővebben: Kelet-magyarországi Tájházak Regionális Találkozója

Szomorú szívvel emlékeztünk Trianonra, a 101 évvel ezelőtti békeszerződés aláírására.

trianon 2021

Lakossági tájékoztató a település polgári védelmi lakossági riasztó és -tájékoztató eszközeinek hangos üzempróbájáról!
A Nyíregyházi Katasztrófavédelmi Kirendeltség illetékességi területén, tizenkilenc településen tartanak szirénapróbát ebben a hónapban. A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság tájékoztatja a lakosságot, hogy 2021. június 2-ától tizenkilenc település polgári védelmi lakossági riasztó és –tájékoztató eszközeinek hangos üzempróbáját végzik. A szirénák megszólalása az alábbi időpontokban csak a rendszer próbája, így a lakosságnak teendője nem lesz.
Az üzempróbák során az úgynevezett ’riadó elmúlt’ jelzést hallhatják majd a lakosok, azaz 30 másodperces folyamatos, állandó hangmagasságú szirénahangot, majd 30 másodperc szünet után újból 30 másodperces folyamatos, állandó hangmagasságú szirénahangot adnak majd le.

Településünkön a hangpróba ideje 2021. június 14. Hétfő

Az esetleges kellemetlenségekért szíves megértésüket kérjük, a szirénapróbák végrehajtása az Önök biztonságát szolgálja.

Lisovszki Tamás
Polgármester

park3

Az Önkormányzat az idei évben is igyekszik a parkok, közterületek, temetők ápolását, karbantartását és virágosítását kiemelten kezelni. A már korábban megszokott módon a Művelődési Ház előtti parkban, a Polgármesteri Hivatal előtti területen és a temetőkben megkezdődött a szebbnél szebb virágok kihelyezése!

Bővebben: Parkok, közterületek, temetők ápolása

1. oldal / 11

Kapcsolat

Nyírbogdány Község Önkormányzata
4511 Nyírbogdány, Kéki utca 2.
Tel.: +36 42 532 423
        +36 20 523 9410
onkormanyzatkukacnyirbogdany.hu
www.nyirbogdany.hu

facebook icon  youtube icon  Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Weboldalunk sütiket használ a felhasználói élmény fokozása érdekében. Az oldal használatával Ön beleegyezik a cookie-k (sütik) alkalmazásába. Amennyiben nem egyezik bele, kérem zárja be az oldalt. Adatkezelési tájékoztató