Hírek

Tisztelt lakosok, közlekedők, átutazók, vendégek!

Hosszú évek óta okoz komoly problémát a Kéki utcán az orvosi rendelők, református templom, polgármesteri hivatal előtti útszakaszon a padkán vagy sok esetben az útszélen parkoló gépjárművek sokasága. Sajnos az utóbbi időben már az út mindkét oldalán megállnak a gépkocsik, ami komoly baleseti tényező lehet!

parkolo

Bővebben: Új parkolók kialakítása

co erzekelo

Az elmúlt évek alatt az országosan megnövekedett szén-monoxid mérgezéssel járó káreseményeknek a visszaszorítása érdekében a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Nyíregyházi Katasztrófavédelmi Kirendeltsége az alábbiakról tájékoztatja Önöket:

Bővebben: Tájékoztatás a szén-monoxid mérgezések megelőzésével kapcsolatban

Mindenkinek ajánlom figyelmébe az alábbi felhívást és aki szeretne élni a lehetőséggel az kérem a Polgármesteri Hivatalban kérjen nyomtatványt és határidőben juttassa azt vissza!

kutya

Bővebben: Kutya, macska ivartalanítás és mikrochippelés

egeszsegugyi dolgozok 6

Nyírbogdány Község Önkormányzat Képviselő Testületének döntése értelmében Semmelweis-nap, a magyar egészségügy napja (július 01.) alkalmából elismerő oklevelek átadására került sor településünkön.

Bővebben: Egészségügyi dolgozók köszöntése

sutoolaj1

Sokunknak okoz gondot a használt háztartási sütőolajok elhelyezése. Szűkebb és tágabb környezetünk védelme érdekében Önkormányzatunk csatlakozott egy olyan programhoz, amelynek segítségével lehetőséget biztosítunk a lakosságnak a használt sütőolajok leadására!

Bővebben: Használt háztartási sütőolajok elhelyezése

Nyírbogdány nyár 7

Az elmúlt időszak és az elkövetkező hetek, hónapok történéseiről szeretném tájékoztatni Önöket.

A Dózsa Gy. utca egy szakaszán a napokban megkezdődik a járda építése, a kivitelező kiválasztása megtörtént. Ez a beruházás folytatása lesz a Kéki utcai járda építésnek, a sikeres Magyar Falu pályázatnak köszönhetően. Jelen beruházás és a korábbi járdaépítés indokolta, hogy a Kéki utca - Dózsa Gy. utca bizonyos szakaszain a csapadékvíz elvezető árkokat megújítsuk! Ezek a munkálatok már elkészültek, az önkormányzat saját erőből végeztette el a beruházást.

Bővebben: Az elkövetkező hetek, hónapok történései településünkön

A Jerusalema tánckihíváshoz a nyírbogdányi Sion Idősek Szeretetotthona is csatlakozott!
Szükségünk van az önfeledt, boldog, örömteli pillanatokra, ezt közvetíti a táncuk és támogatásukat fejezik ki minden kedves nézőnek és minden egyes egészségügyi intézményben és szociális intézményben dolgozónak világszerte.

 

Végre közösen ünnepelhetünk!

falunap1

parkolo 1

parkolo 4

Az elmúlt hetekben mindenki találkozhatott a településen folyó munkálatokkal, amelyek néha okozhattak kellemetlenséget a közlekedőknek, illetve az itt élőknek. Ezek a fejlesztések az Önök és a település érdekében történtek. A türelmüket ezúton is köszönjük!

Bővebben: Új parkoló építése

Várunk minden kedves mozogni vágyót a művelődési házba keddenként 18:00 órától! Gyere és táncold magad formába!

zumba 2021

tajhaz 04

Nyírbogdány Község Önkormányzata örömmel volt házigazdája az eseménynek! Büszkék vagyunk Bogdányi Ferencre és az általa működtetett Bogdányi Tájházra!

Bővebben: Kelet-magyarországi Tájházak Regionális Találkozója

Szomorú szívvel emlékeztünk Trianonra, a 101 évvel ezelőtti békeszerződés aláírására.

trianon 2021

Lakossági tájékoztató a település polgári védelmi lakossági riasztó és -tájékoztató eszközeinek hangos üzempróbájáról!
A Nyíregyházi Katasztrófavédelmi Kirendeltség illetékességi területén, tizenkilenc településen tartanak szirénapróbát ebben a hónapban. A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság tájékoztatja a lakosságot, hogy 2021. június 2-ától tizenkilenc település polgári védelmi lakossági riasztó és –tájékoztató eszközeinek hangos üzempróbáját végzik. A szirénák megszólalása az alábbi időpontokban csak a rendszer próbája, így a lakosságnak teendője nem lesz.
Az üzempróbák során az úgynevezett ’riadó elmúlt’ jelzést hallhatják majd a lakosok, azaz 30 másodperces folyamatos, állandó hangmagasságú szirénahangot, majd 30 másodperc szünet után újból 30 másodperces folyamatos, állandó hangmagasságú szirénahangot adnak majd le.

Településünkön a hangpróba ideje 2021. június 14. Hétfő

Az esetleges kellemetlenségekért szíves megértésüket kérjük, a szirénapróbák végrehajtása az Önök biztonságát szolgálja.

Lisovszki Tamás
Polgármester

park3

Az Önkormányzat az idei évben is igyekszik a parkok, közterületek, temetők ápolását, karbantartását és virágosítását kiemelten kezelni. A már korábban megszokott módon a Művelődési Ház előtti parkban, a Polgármesteri Hivatal előtti területen és a temetőkben megkezdődött a szebbnél szebb virágok kihelyezése!

Bővebben: Parkok, közterületek, temetők ápolása

A Járási Hatósági Főállatorvos megkeresése alapján tájékoztatjuk Nyírbogdány község eb tartó lakosait, hogy 2021. évben MÁJUS 16-ÁN ( VASÁRNAP) eboltás lesz a képen olvasható helyszíneken. A pótolás lehetősége 2021. június 13. (vasárnap) lesz.

Eboltás

Nyírbogdány Község Önkormányzata idén is meghirdeti a  "Virágos Nyírbogdány" környezetszépítő versenyt. Ebben az évben külön kategóriában intézmények, egyházak, üzletek jelentkezését is várjuk!

Virágos nyírbogdány 2021

Bővebben: Virágos Nyírbogdány környezetszépítő verseny

Nyírbogdány Község Polgármestere a közszolgálati tisztviselőkről szóló 2011. évi CXCIX. törvény 45. § (1) bekezdése alapján pályázatot hirdet Nyírbogdány Község Polgármesteri Hivatal jegyző munkakör betöltésére.
A pályázat benyújtásának határideje: 2021. május 25.

Bővebben: Pályázati kiírás jegyzői állás betöltésére

NYÍRBOGDÁNY KÖZSÉG településrendezési eszközeiben történt módosításról

Nyírbogdány Község Önkormányzata a 8/2021. (V.06.) önk. rendeletével módosította a Kéki u.– Körösi Csoma S. u.– Dózsa Gy. u által határolt területre vonatkozóan a hatályos helyi építési szabályzatát és szabályozási tervét módosította annak érdekében, hogy a tervezett fejlesztés (Helyi Termelői Piac – raktár és tároló helyiségek építése, bővítése) megtörténhessen.

Bővebben: Partnerségi Hirdetmény

 

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya által (nemcsak) szépkorúak részére elkészített aktuális bűnmegelőzési hírlevél a „jószándékú idősemberek” kihasználásával összefüggő bűncselekmények megelőzésével foglalkozik.

Kérjük a Tisztelt Lakosságot olvassák figyelemmel következő hírlevelét.

Bővebben: Májusi bűnmegelőzési hírlevél

A Bogdányi Híradó legutóbbi lapszámában, tájékoztattuk a T. Lakosságot, hogy a Polgármesteri Hivatal 2021-es évének egyik nagy feladatai közé tartozik a községben őstermelői tevékenységet végző magánszemélyek iparűzési adó bevallásainak felülvizsgálata.

A vállalkozói körbe beletartoznak azok a magánszemélyek is, akik a személyi jövedelemadóról szóló törvény szerint mezőgazdasági őstermelők, feltéve, hogy őstermelői tevékenységéből származó bevételük az adott adóévben a 600.000 forintot, 2021. évtől az éves minimálbér 50%-át meghaladja.

Bővebben: Az elmúlt 5 évben iparüzési adó bevallások benyújtását elmulasztó őstermelők figyelem!

A Nyírbogdányi Helyi Választási Bizottság 2021. április 22-ei ülésén a települési roma nemzetiségi önkormányzat megüresedett képviseli helyének betöltéséről döntött. A Debreceni Törvényszék ítélete méltatlanság miatt megszüntette az egyik roma nemzetiségi képviselő képviselői megbízatását.

Bővebben: Megüresedett mandátum kiosztásáról döntött a HVB

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya által elkészített aktuális bűnmegelőzési hírlevél a kerékpárlopások megelőzésével foglalkozik.

Kérjük a T. Lakosságot olvassák figyelemmel következő hírlevelét.

Kerékpárlopások megelőzése!

bringa1

Bővebben: Bűnmegelőzési hirlevél

ebosszeiras

Tisztelt Ebtulajdonosok és Ebtartók!
Az állatok védelméről és kíméletéről szóló 1998. évi XXVIII. törvény (továbbiakban: Ávtv.) 42/B. § (1) bekezdésében foglalt kötelezettség alapján Nyírbogdány Község Önkormányzata az ebrendészeti feladatai ellátása érdekében Nyírbogdány közigazgatási területén tartott ebek nyilvántartásba vétele céljából indított ebösszeírást folytat 2021. április 1. és 2021. június 30. napja között.

Bővebben: Ebösszeírás 2021

Csaladbarat logo nagy

A Családbarát Ország Nonprofit Közhasznú Kft. felhívására a Családbarát Hely tanúsító védjegy Bronz fokozatát Nyírbogdány Község Önkormányzata is megkapta.

Bővebben: „Családbarát hely” minősítésre lett érdemes az önkormányzat

NYÍRBOGDÁNY KÖZSÉG településrendezési eszközeinek

(településszerkezeti terv és leírás, helyi építési szabályzat és szabályozási terv)
a Kéki u.– Körösi Csoma S. u.– Dózsa Gy. u.
által határolt tömbre vonatkozó módosítás,
továbbá szükség esetén a kapcsolódó településképi eszközök módosításának egyeztetése vonatkozásában

RÉSZLETES SZAKMAI TÁJÉKOZTATÓ 
MUNKAKÖZI TÁJÉKOZTATÁS

Bővebben: Partnerségi hirdetmény és elektronikus úton lefolytatandó lakossági fórum megtartásáról

A rókák veszettség elleni immunizálása miatt a megyei főállatorvos 2021. március 29.- 2021. április 18. közötti időszakban Szabolcs-Szatmár-Bereg megye teljes területére ebzárlatot és legeltetési tilalmat rendelek el.

Részletek ITT OLVASHATÓK!

utalvány.husvét

Tájékoztatjuk Nyírbogdány Község lakosságát, hogy 2021. éveben március 25-én és 26-án kiosztásra kerül a helyi háztartások/ingatlanok részére a Húsvéti Utalvány, amelyet Nyírbogdány Község Önkormányzata a korábbi évekhez hasonlóan

5000 Ft értékű Élelmiszer Utalvány” formájában biztosítja.

Az utalványok osztásának rendje hasonló lesz az elmúlt évhez, mely azt jelenti, hogy 2020. december 31-én bejelentett állandó lakcímmel rendelkező és életvitelszerűen is ott tartózkodó ingatlanonként 1 fő jogosult az utalvány helyszíni átvételére.

Bővebben: Tájékoztató a „Húsvéti Utalvány” osztás rendjéről

Avagy jegyzői észrevétel az Állami Számvevőszék 2020. évi önkormányzatok integritás ellenőrzése tárgyában Nyírbogdány Község Önkormányzata és Hivatal gazdálkodási rendszerét érintő megállapításaira

Az Állami Számvevőszék 2020. évben az önkormányzatok integritásának ellenőrzése tárgyában országos ellenőrzést bonyolított le az önkormányzatok és hivatalaik gazdálkodási rendszerének szabályozási eszközeiben. Az országos ellenőrzés abból állt, hogy minden önkormányzatnak be kellett küldeni az ÁSZ által meghatározott időpontra és módon 26 db dokumentumot. A bekért szabályzatok alapján, a vizsgálat eredményeként kiadott egy-egy megyei Jelentést.
A kiadott ÁSZ jelentésből, és a hozzá kapcsolódó egyéb összefoglaló értekezésekből kiolvasható volt egy általános összegzés, valamint egy adott megyét érintő település lista, amely érdemjegyekkel látta el a településeket.

Bővebben: Az érem mindkét oldala

Az 1848-as dicső szabadságharc és forradalom emlékét ünnepeljük, amelynek eseményei aranybetűkkel íródtak be az európai és a magyar nép történetébe!
Széchényi gondolatai erősítenek meg bennünket:
„Múlton nyugszik a jelen, s azon a jövendő.”

Bővebben: Az 1848-as dicső szabadságharc és forradalom emlékét ünnepeljük

lomtalanitas

Az Észak-Alföldi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. Szabolcs- Szatmár- Bereg megye területén a lomtalanítást 2020. évtől házhoz menő lomtalanítás keretében végzi el.

A házhoz menő lomtalanítást az ingatlanhasználó csak a közszolgáltatóval előre egyeztetett időpontban, évente egy alkalommal, a felkínált időpontokból választva veheti igénybe.

Lomtalanításra történő bejelentkezés időszaka: 2021. február 01. – 2021. március 31.

Bővebben: Lomtalanítási tájékoztató

Nyírbogdány Község Önkormányzata tisztelettel és szeretettel köszönti a Hölgyeket nőnap alkalmából!

Tisztelt Lakosság!
Az alábbi táblázatban látható napon és utcákban az E.on karbantartási munkákat végez, ezért áramszünetre kell számítani!!
2021. március 12. péntek
Rákóczi utca
Kölcsey utca
Szabadság utca
Honvéd utca
Vörösmarty utca
Megértésüket és türelmüket köszönjük!

eon

gépjárműadó

A NAV már elkezdte a gépjárműadó befizetésekről szóló értesítések kézbesítését, mivel 2021. évtől a belföldi gépjárművek adója esetében az adóhatósági feladatokat már nem a Polgármesteri Hivatal végzi, ezért a 2021. évi befizetésekkel kapcsolatos ügyintézés sem hivatalunkban történik. Kérjük megszokásból ne utaljanak, illetve fizessenek be 2021. évi gépjárműadót, mivel annak a NAV részére történő továbbítására nincs lehetőség! Ilyen esetben a tévesen megfizetett összeg visszatérítése csak az adózó külön kérelmére történhet meg. A NAV-tól kapott értesítőt figyelmesen olvassák el és a gépjárműadó befizetéséket az abban leírtak alapján teljesítsék!

Bővebben: Idén már a NAV felé kell fizetni a gépjárműadót!

hungaricum 2

A könyvtár „Hungarikumokhoz köthető személyes élményem” című rajzpályázatára érkezett alkotásokat Lisovszki Tamás polgármester úr és a Képviselő-testület döntése alapján egységesen jutalmaztuk, megköszönve a gyerekek lelkesedését, a munkájukat. Köszönjük a segítő, támogató munkát a Kazinczy Ferenc Baptista Óvoda és Általános iskola vezetőségének, a kedves pedagógusoknak és óvónőknek.

Bővebben: „Hungarikumokhoz köthető személyes élményem” című rajzpályázatára érkezett alkotások

hungarikumok rajzpalyazat 13

A nyírbogdányi Könyvtár, Információs és Közösség Hely által meghirdetett hungarikumokhoz köthető személyes élményem című rajzpályázatra beérkezett szebbnél szebb alkotásokat köszönjük a készítőknek!
51 csodálatos rajz érkezett a könyvtárba, mindenkit megillet a dicséret!

Bővebben: Hungarikumok rajzpályázat

1. oldal / 10

Kapcsolat

Nyírbogdány Község Önkormányzata
4511 Nyírbogdány, Kéki utca 2.
Tel.: +36 42 532 423
        +36 20 523 9410
onkormanyzatkukacnyirbogdany.hu
www.nyirbogdany.hu

facebook icon  youtube icon  Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Weboldalunk sütiket használ a felhasználói élmény fokozása érdekében. Az oldal használatával Ön beleegyezik a cookie-k (sütik) alkalmazásába. Amennyiben nem egyezik bele, kérem zárja be az oldalt. Adatkezelési tájékoztató