Kezdőlap arrow Településünk
2017. november 22.
Menü
Véletlen kép
9e66653d7eca-3.jpg
Településünk PDF Nyomtatás

Ön most Nyírbogdány község internetes bemutatkozó oldalait láthatja.

Nyírbogdány község Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében, a Közép Nyírségben található, a megyeszékhely Nyíregyházától 18 km-re. A településen mellett halad el a 4. sz. főút és érinti a Budapest –Záhony vasútvonal is. Nyírbogdányban 3111 lakos él . Sajátosság, hogy a központtól 4 km-re alakult ki a Gyártelep település rész , ahol közel ezren élnek. A település jelképének számít a központban található műemlék jellegű református templom  és a helyi védelem alatt álló, Székely Elek által a századfordulón építtetett kúria valamint a Gyártelepen a 100 éve kőolaj feldolgozást végző gyár és a hozzátartozó ipari létesítmények. De büszkék vagyunk a 2006.évben kialakított tájházunkra is.
A község infrastrukturális ellátottsága teljes. Az utak 95 %-ban szilárdburkolatúak, víz, szennyvíz csatornázottsága 100 %-os, minden háztartás rákapcsolódhat a földgázhálózatra.
A fejlődés érdekében újabb beruházásokat készítettünk  elő.  A  Gyártelepen élők számára felújítottuk az orvosi rendelőt. A Gyártelep busz tömegközlekedésbe történő bekapcsolása érdekében buszfordulót alakítottunk ki Az utóbbi évek legjelentősebb beruházása  a 100 férőhelyes, modern, szép kivitelezésű óvoda épület megépítése volt. Fejlesztettük a gyermek és szociális étkeztetést biztosító konyhánkat. Ezeket a beruházásokat pályázatokon nyert támogatásokból valósítottuk meg. A következő évek fejlesztési elképzeléseit az önkormányzat 2007- 2013. évekre vonatkozó Településfejlesztési Akcióterve foglalja össze. Fejleszteni kívánjuk a község főterét, közösségi házat, tornacsarnokot kívánunk építeni az általános iskola teljes rekonstrukciójának megvalósítása mellett. Fel kívánjuk újítani a gyártelepen található volt  „fürdő” épületét .
A vállalkozások letelepedése érdekében az önkormányzat ipari park létrehozását határozta el. A Nyírbogdányi Ipari Park 2002-ben jött létre, területe 20,5 hektár. Jelenleg három betelepült vállalkozás ( Bogdány Plusz Bt , Bogdány Plaszt Kft, G&B Ügyker Kft ) 4,4 hektárt foglal el. A park területén haladnak keresztül az alapközművek és távvezetékek, így a vízvezeték, gázvezeték, MOL üzemanyag-vezeték, távközlési kábel, távközlési ipari kábel, nagyfeszültségű elektromos légvezeték és szennyvíz-átemelő. Várjuk a befektetők érdeklődését.

 

 Szerettel várok minden látogatót a községbe !


 

  Balogh Tibor
polgármester

 
Ma 2017. 11. 22, szerda, Cecília napja van.
Holnap Kelemen napja lesz.
http://nyirbogdany.hu/keop0306/index.html