Kezdőlap arrow Hírek
2017. november 22.
Menü
Véletlen kép
stp60007.jpg
Hírek PDF Nyomtatás

 

NYÍRBOGDÁNYI SIKER AZ ORSZÁGOS 5. KECSKEMÉT OPEN SUMO LEGO ROBOTVERSENYEN

2012. február 25-én a nyírbogdányi Kazinczy Ferenc Általános Iskola, Óvoda és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény két csapata vett részt az 5. Kecskemét Open Sumo Lego Robotversenyen. A verseny célja a tehetséges és a mérnöki tudományok, valamint a programozás iránt fokozottan érdeklődő diákok számára lehetőséget biztosítani arra, hogy tudásukat, kreativitásukat megmutassák egy izgalmasan szórakoztató verseny keretein belül.

A versenyen általános, és középiskolás diákok vettek részt korosztályonkénti bontás nélkül.

Az eredményes szereplés alapfeltétele a jó robotkonstrukció tervezése, illetve annak hatékony programozása. Csapataink több hónapon keresztül közösen készültek a megmérettetésre. A középiskolásokat is tartalmazó, 33 robotot felvonultató versenyen mindkét (5. osztályos programozókból álló) nyírbogdányi csapat veretlenül jutott a legjobb három közé. A döntőben is sikerült megőrizni az idegen robotokkal szembeni veretlenségünket, végül kettős győzelemnek örülhettünk.

Eredményünk:
*NICEDROID* csapatunk: Papcsák Nóra, Réz Kinga I. helyezés
ROBOBARÁTOK
Smile csapatunk: Jakab Ágnes, Poór Fanni II. helyezés

Felkészítő tanáruk: Abán Csaba

Ezúton is szeretnénk köszönetet mondani csapatunk támogatóinak: Nyírbogdány Község Önkormányzatának, és a GUIDO fürdőszoba- és konyhabútor stúdiónak.

  
Ma 2017. 11. 22, szerda, Cecília napja van.
Holnap Kelemen napja lesz.
http://nyirbogdany.hu/keop0306/index.html